välkommen hit


Välkommen till min hemsida; en sida som jag hoppas ska kunna guida Dig vidare och, som bonus, ge Dig en upplevelse.
Här på sidan finner du texter, ljudfiler, meditationer, poddar och videoklipp.
Skulle du känna dig inspirerad och kanske rentav upptäcka något nytt, ja, då har vi redan tagit ett försiktigt steg i rätt riktning.

Jag är psykolog, psykoterapeut och handledare med KBT-inriktning (kognitiv beteendeterapi) och mindfulnessinstruktör och driver företaget Crescendo KBT.

Min företagsidé är egentligen ganska enkel.

Den handlar i grunden om en genuin kärlek till människan och en stark drivkraft att förstå mänskligt fungerande i termer av tankar, känslor och handlingar.
Kvalitet är ett nyckelord, hållbarhet och medvetenhet två andra. 


Med min behagliga mottagning i Trelleborg som utgångspunkt erbjuder jag (i privat regi) KBT-inriktad terapi, kurser, workshops, retreats och resor. Du kan givetvis även boka digitala samtal. 
Jag har en bred klinisk erfarenhet från de flesta av psykologins fält.
Under mina snart 25 år som psykolog har jag hunnit arbeta såväl med barn/ungdom som vuxna, inom psykiatri såväl som inom företagshälsovård och primärvård. 

Det är en stark drivkraft att få dela med mig av mina kunskaper samt min arbetsmetodik. 
Jag är även en flitigt anlitad föreläsare/utbildare/handledare och har lång erfarenhet av att ha arbetat med olika företag/arbetsgrupper med fokus på bland annat stressreducering.
Ett annat aktuellt fokus är föreläsning/utbildning med den egna boken Främjande Lärmiljöer 
(utgiven av Studentlitteratur 2022) som utgångspunkt. 

I boken presenterar jag (med bakgrund i forskning) förslag på hur vi kan sätta barns och ungas pykiska hälsa på schemat; ett ämne som ligger mig alldeles närmst hjärtat. 

Varmt välkommen till mig och min verksamhet.

Alexandra Palmblad