Mitt koncept för att minska stress och stärka den psykosociala arbetsmiljön har jag döpt till Pausa Medvetet.
Inom begreppet ryms kombinationen av KBT och Mindfulness utifrån aktuell evidens och forskning på området.

Mindfulness, eller medveten närvaro som den svenska översättningen lyder, innebär att Du övar Dig i att öka Din medvetna närvaro i nu:et. Du lär Dig hur Du kan använda Din andning/kropp som redskap för att öka lugn och ro och avkoppling. Men mindfulness är långt mer än enbart en avslappningsmetod.

Långvarig forskning visar att mindfulness minskar upplevelsen av stress och ökar samtidigt upplevelsen av hälsa och livskvalitet. Som en bonuseffekt ökar fokus och koncentration och därmed även effektivitet.

"Vår tids stress" innefattar framförallt dömande och värderande tankar (press, självkritik) och känslor som kan bli svåra att släppa. Just detta kan man sammanfatta som "vår tids stress" och kan i en förlängning leda till oro/ångest, depression och utmattning.
Med hjälp av olika strategier hämtade från såväl KBT som mindfulness erbjuder jag Din arbetsplats redskap för att hantera "vår tids stress" på ett mer adaptivt och långsiktigt hållbart sätt.

Via föreläsning /workshop erbjuder jag Dig/Ditt företag möjligheten att lära mer om hur dessa metoder kan tillämpas och skräddarsys utifrån Era specifika behov.           

Varmt välkommen att ta kontakt för en fördjupad diskussion!

Alexandra Palmblad / Crescendo KBT AB